Het vmbo slaat een nieuwe weg in. Binnen de Gemengde Leerweg (GL) en de Theoretische Leerweg (TL) wordt een Praktijkgericht programma aangeboden.
In leerjaar 3 en 4 gaan leerlingen praktisch aan de slag binnen allerlei verschillende werkvelden. DIGIT-vmbo bevat lesmateriaal voor het praktijkgerichte programma Informatietechnologie.
Bekijk hier het (concept)examenprogramma.
De nieuwe leerweg houdt in dat leerlingen:
Leerlingen gaan zelfstandig of in groepsverband aan de slag. Benodigde kennis vinden ze terug in de meegeleverde lesmodules of in de projecten zelf. Zo zijn er projecten voor het werken met 3D-programma’s, het maken van een spel, informatiebeveiliging, het ontwerpen van een robot, kunstmatige intelligentie en nog veel meer.
Hiermee leren zij ICT-tools in de praktijk toe te passen. De projecten helpen de leerlingen bovendien bij het bepalen van een studie- en beroepskeuze. Bekijk het (concept)examenprogramma.
Het Praktijkgerichte programma is nog volop in ontwikkeling. Momenteel zijn er 150 pilotscholen met het programma aan de slag gegaan. De ervaringen van de pilotscholen worden meegenomen in de verdere besluitvorming omtrent verdere invoering van deze programma’s.
Lees hier meer over de laatste ontwikkelingen.
Het examenprogramma bestaat uit zes onderdelen, waarvan de eerste drie voor alle praktijkgerichte programma’s gelijk zijn.
A. Praktijkgerichte vaardigheden
B. Systematisch werken
C. Loopbaanoriëntatie en -begeleiding
D. Werkvelden
E. Programmaspecifieke kennis en vaardigheden
F. Vraagstukken
In DIGIT komen onderdeel A. Praktijkgerichte vaardigheden en onderdeel E. Programmaspecifieke kennis en vaardigheden beschikbaar.
De eindtermen van onderdeel A. Praktijkgerichte vaardigheden die in samenhang binnen opdrachten aan de orde komen zijn:
De eindtermen van onderdeel E. Programmaspecifieke kennis en vaardigheden die in samenhang binnen opdrachten aan de orde komen zijn:
Meld je aan om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.