#

Conferentie Informatica-onderwijs en Digitale Geletterdheid

23-24 juni vindt de landelijke online conferentie Digitale Geletterdheid plaats. De online conferentie is niet alleen voor docenten die bezig zijn , maar ook voor docenten die aan de slag willen met digitale geletterdheid in de onderbouw van het voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo). Instruct verzorgt op 24 juni een sessie over het lesmateriaal van DIGIT-vo, een volledige online lesmethode voor alle domeinen binnen digitale geletterdheid. Meld je nu aan!

Programma opbouw i&i

Het programma van de online conferentie Digitale Geletterdheid bestaat samengevat uit 4 thema’s. Het dagprogramma is van 13.30 tot 17.00 uur.

1. Computational thinking en leren programmeren
2. Mediawijsheid
3. ICT-basisvaardigheden en informatievaardigheden
4. Implementatie van digitale geletterdheid bij scholen

Voor ieder thema worden in totaal 6 sessies geprogrammeerd. Tijdens de conferentie ligt de nadruk op het lesgeven in de praktijk, het gebruik van concreet lesmateriaal en ook inspirerende voorbeelden uit het onderwijs. De sessies duren maximaal een uur.

De online sessies zijn interactief maar ook activerend. Onderwerpen die onder meer aan bod komen zijn:

  • De integratie van Digitale Geletterdheid in andere vakken en de mentorlessen
  • Curriculum.nu
  • Mediawijsheid
  • Computational thinking
  • Programmeren
  • Informatievaardigheden
  • ICT-basisvaardigheden
  • Veiligheid en privacy
  • Maak-onderwijs

Online sessie DIGIT-vo

Hafida Makioui, spreker conferentie Digitale GeletterdheidDeze sessie wordt gepresenteerd door Hafida Makioui. Nu we fysiek afstand moeten houden, zijn we digitaal meer verbonden dan ooit. Tijdens de Coronacrisis is duidelijk geworden dat digitaal geletterd zijn, zodoende onmisbaar is gebleken in de huidige samenleving.

Tijdens de sessie bespreekt zij hoe je digitale geletterdheid kan invoeren op school en deelt zij ook implementatie adviezen van andere scholen.

DIGIT-vo logoJe maakt bovendien kennis met de onderdelen Basiskennis ICT, Informatievaardigheden, Computational thinking, Mediawijsheid, het E-lab en de projecten van DIGIT-vo.

Kortom, na deze sessie weet je hoe jouw leerlingen digitaal geletterd de school kunnen verlaten!

Zie voor meer details de opbouw van het programma en een overzicht van de sprekers. Deelname is gratis, maar het is wel belangrijk dat je je van tevoren inschrijft.


Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons op Linkedin en Twitter.