#

Hoe zorgt Instagram ervoor dat jij blijft scrollen en liken?

Ping! Nog een extra like op je post op Insta. Superleuk natuurlijk, maar wat als je nergens meer naartoe kunt zonder een foto voor Instagram te maken? Of teleurgesteld en zelfs niet happy als je niet genoeg likes krijgt? Kortom: verslaafd aan Instagram.

NOS Stories onderzoekt Instagram

NOS Stories zocht uit hoe het platform jou zolang mogelijk laat scrollen, swipen en liken, en wat voor effect dat op je heeft. NOS Stories heeft haar volgers gevraagd naar hun gedrag op Instagram. Van de 4500 mensen die een vragenlijst invulden, vindt 40 procent zichzelf verslaafd aan dit platform. Eén op de tien geeft aan dat sociale contacten, school en werk lijden onder hun Instagramgebruik. Ruim 4 procent zegt zelfs in paniek te raken als ze niet kunnen scrollen. Lees het volledig artikel op nos.nl of bekijk onderstaande video.

Digitale geletterdheid

Mediawijsheid in DIGIT

Het omgaan met Instagram en andere sociale media komen aanbod bij de lesmethode DIGIT.

DIGIT is de lesmethode voor digitale geletterdheid in het voortgezet onderwijs. Sociale media, wat zijn dit, hoe ga je hier mee om en meer van deze thema’s komen naar voren in het domein Mediawsijsheid. Mediawijsheid is één van de vijf onderdelen in de methode DIGIT. De andere onderdelen zijn: Basiskennis ICT, Informatievaardigheden, Computational thinking en Projecten.

Meer weten? Vraag hier kosteloos een demo aan van deze methode.


Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons op Linkedin en Twitter.

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.