#

In de klas bij

Woensdag 14 december waren we te gast bij Driestar Gouda havo/vwo,  in de klas van informatica docent Piet Klop.

In de klas bij Piet Klop

Piet Klop heeft vele jaren ervaring als IT-detacheerder, werkte bij Unilever in de automatisering en geeft les op het mbo, specifiek de richting ICT-beheer. Naast zijn baan in het mbo geeft hij nu ook informatica aan 4-vwo. Hij werkt in de klas met de methode Fundament zonder Vakdocent.

Interview

Fundament zonder Vakdocent interviewMiro Lucassen, zelfstandig journalist en medewerker van het Onderwijsblad benaderde ons direct na onze eerste berichten over Fundament zonder Vakdocent, inmiddels zo’n jaar geleden. Hij is uitermate geïnteresseerd in de ontwikkeling.

Inmiddels was de tijd rijp voor een interview met een docent die met de methode werkt en met een aantal leerlingen. In afstemming met de school en leerlingen zijn er foto’s gemaakt en werd er meegekeken hoe de methode in de praktijk toegepast wordt. Miro volgde de informatica les en sprak met Piet en een aantal leerlingen over hun ervaring. Ook Adriaan Gijssen van ontwikkeling en Enisa Jahic en Luuk Nijboer van sales kregen een aantal vragen. Voor deze gelegenheid was ook fotograaf Angeliek de Jonge ter plaatse.

Begin volgend jaar is de publicatie van het interview. We zijn benieuwd!

Interesse

Wil je op de hoogte gehouden worden over deze ontwikkeling (het aanbieden van informatica zonder vakdocent) of een pilot starten? Vul dan dit formulier in.

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.