#

Masteronderzoek informatica zonder vakdocent

Denise Toledo, informaticadocent aan ISW Hoogeland in Naaldwijk, is momenteel bezig met haar master thesis om haar opleiding tot eerstegraads informatica docent aan de TU Delft af te ronden.

Ze heeft ervoor gekozen om zich met het onderzoek voor haar master thesis te richten op het geven van het vak Informatica, maar dan zonder vakdocent. Hiervoor geeft ze als reden: “omdat ik de enige informatica docent ben op onze school momenteel, maar niet alleen dat, ik was ook de enige informatica docent student in mijn opleidingsjaar. Dat betekent dat ik heel sterk het stukje gebrek aan nieuwe docenten voel en daarmee graag hierop wilde richten. Zeker als ik ooit langer weg val voor welke reden dan ook; ik wil weten dat het goed komt met mijn leerlingen.”

Opzet onderzoek

Denise gaat haar onderzoek doen met twee parallelklassen 4-vwo. De ene klas geeft ze zelf les, de andere klas gebruikt onze methode Fundament zonder Vakdocent, samen met een niet-vakdocent. Aan de orde komt het onderdeel F1 Usability, in combinatie met HTML/CSS om een eenvoudige website te maken.

Met ons team hebben we Denise gesproken en hebben we ideeën en aandachtspunten uitgewisseld. Het onderzoek zal in het eerste kwartaal van 2024 plaatsvinden. We zijn erg benieuwd naar de resultaten en wensen Denise veel succes met haar onderzoek! Zodra er iets gedeeld kan worden over de resultaten, zullen we dat zeker doen!

Op de hoogte blijven?

Geïnteresseerd in de ontwikkelingen, wil je meer informatie of dat wij contact met je opnemen? Laat je gegevens bij ons achter, zodat we je op de hoogte kunnen houden.

Houd me op de hoogte!

 

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.