#

Ontwikkeling Fundament zonder vakdocent 2

Graag houden we je op de hoogte van de ontwikkeling van en ervaringen met Fundament zonder vakdocent. De eerste klassen zijn inmiddels gestart.

Eerste klas van start

Eind augustus zijn 23 informaticaleerlingen uit 4-vwo op een middelbare school in Zuid-Holland van start gegaan met onze nieuwe methode.

Benieuwd naar de aanpak en de ervaring van de docent? Je leest er alles over in dit artikel op onze website.

De online vakdocenten stellen zich voor

Om de leerlingen kennis te laten maken met de vakdocenten die de uitleg geven in Fundament zonder vakdocent zijn er korte video’s opgenomen. Elke nieuwsbericht zullen we één vakdocent uitlichten.

Wouter van den BrinkNaam: Wouter van den Brink
School: Universiteit Twente
“Fundament zonder Vakdocent is een mooie oplossing voor het huidige lerarentekort. Door bij te dragen aan het project hoop ik zo veel mogelijk leerlingen aan informatica in hun pakket te kunnen helpen, die anders buiten de boot zouden vallen.”

Dit schooljaar ook een pilot met klas 4?

Vierde klassen kunnen dit schooljaar nog steeds starten met onze nieuwe methode. Er kunnen nog 1 of 2 pilotscholen bij. Heb je interesse om te starten? Laat het ons weten door een mail te sturen naar [email protected].

Instruct hoopt dat met alle aandacht voor het tekort aan informaticadocenten de methode Fundament zonder vakdocent uiteindelijk weer overbodig wordt. Maar tot die tijd zorgen we er graag samen met scholen voor dat het vak in het rooster kan terugkomen of kan blijven.

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.