#

Ontwikkeling Fundament

De ontwikkeling van de lesmethode Fundament Informatica staat nooit stil. Wijzigingen en aanvullingen worden jaarlijks in de zomervakantie doorgevoerd in de online omgeving, zodat je daar als docent of leerling gedurende het schooljaar geen ‘last’ van hebt.

Update Fundament zomervakantie 2023

Traditioneel updaten we enkele subdomeinen in de zomervakantie. Dit jaar zullen dat slechts kleine updates zijn. De ontwikkelaars van Fundament gaan aan de slag met de volgende subdomeinen:

Ontwikkelingen Fundament

  • B1. Algoritmen
  • E1. Hard- en software
  • E2. Security
  • F2-3. Denken over informatica

Naast deze inhoudelijke updates komen er in de zomervakantie ook twee nieuwe projecten beschikbaar:

Code testen in Python

Tijdens het programmeren testen we onbewust onze code. Maar hier kun je ook bewust mee bezig zijn! Er zijn verschillende methodieken om code te testen. We beschrijven deze methodieken en maken een koppeling met het testen van de (verdiepings)opdrachten in hoofdstuk 6 van Python.

Git(Hub)GitHub

Software ontwikkelen in teamverband? Ergens moet deze code worden opgeslagen! En je wilt zo min mogelijk versieconflicten tussen de codes van de verschillende ontwikkelaars.
We kijken hoe Git(Hub) werkt en hoe je dit kunt toepassen bij het uitvoeren van onder andere projecten in domein A en de opdrachten in domein D.
Auteur Wouter van de Brink gaf over dit (komende) nieuwe project een workshop op de Informatica Inspiratiedag 2023.

Materiaal inzien?

De methode Fundament Informatica is de meest gebruikte informaticamethode voor bovenbouw havo/vwo. De methode biedt structuur en overzicht voor de docent en de leerling.  Wil je er meer over lezen? Klik hier.

Neem je liever een kijkje in het materiaal?
Vraag hier dan kosteloos een proeflicentie aan
.

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.