#

Programma Informatica Inspiratiedag 2023

Jaarlijks organiseert Instruct een Inspiratiedag voor alle docenten informatica uit het voortgezet onderwijs. In 2023 is dat op woensdagmiddag 19 april. Het programma begint vastere vormen aan te nemen, dus dat willen we graag met je delen.

Inloop en keynote

Vanaf 14:00 uur ben je welkom in het OEC in Utrecht. Je wordt ontvangen met koffie en thee. Om 14:30 uur is de opening van het programma. Daarna volgt een keynote, altijd over een actueel informatica gerelateerd onderwerp. Vorig jaar over ‘hacken’ en in 2021 over de ‘Corona-app’. We zijn nog in gesprek, dus later meer over de keynote van 2023.

Workshops en presentaties

Er zijn twee workshoprondes van 45 minuten. Daarin kies je uit:

  • Jacqueline Nijenhuis-Voogt over algoritmen
  • een PTA workshop door Rien den Besten
  • een presentatie over ‘Fundament zonder Vakdocent‘ door Adriaan Gijssen
  • ‘Code testen in Python’ en/of Git(Hub) door Wouter van den Brink
  • Tim Steenvoorden over SLO keuzethema computerarchitectuur
  • en nog een nader in te vullen workshop over één van de keuzethema’s

Tussen de workshops door is er een pauze.

Stemming en uitreiking 3i Award

3i Award PWS informatica - Informatica inspiratiedag 2023Tijdens de pauzes loop je rond om de projecten van de voor de 3i Award genomineerde leerlingen te bekijken. Het is erg leuk om te zien waar leerlingen toe in staat zijn met hun profielwerkstuk. Nog leuker is het wanneer jouw eigen leerlingen genomineerd zijn! Je brengt je stem uit voor de publieksprijs. Aan het eind van het programma vindt de prijsuitreiking plaats. We sluiten af met een buffet.

Locatie

De Inspiratiedag vindt plaats in het Dyade Visma Onderwijs Experience Center. Het OEC ligt langs de A2 en vlakbij NS station Utrecht Leidsche Rijn.

Aanmelden Informatica Inspiratiedag 2023

Deelname aan de Informatica Inspiratiedag kost € 59,-. Je kunt je scholingsbudget hiervoor gebruiken. Facturatie vindt na het evenement plaats. Docenten van genomineerde leerlingen betalen geen deelnamekosten.

Met dit formulier kun je je aanmelden.

 

 

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.