#

Terugblik bijeenkomst Digitale Geletterdheid

Vorige week vond onze bijeenkomst Digitale Geletterdheid plaats. Tijdens deze middag kwamen ruim 50 deelnemers samen om zich te laten informeren en inspireren over de ontwikkelingen op het vakgebied van digitale geletterdheid. Het was een geslaagde middag en willen de deelnemers bedanken voor hun inzet en komst. Door in gesprek te gaan met elkaar kunnen we de methode DIGIT-vo nog beter aansluiten op de behoefte van de gebruikers.

Presentaties op de bijeenkomst Digitale geletterdheid

Bijeenkomst Archeon Digitale GeletterdheidOp woensdag zijn we gestart met een plenaire opening. Hierin is over de stand van zaken vanuit curriculum.nu geïnformeerd. Daarna heeft Onno van DO-IT de deelnemers meegenomen in de wereld van bots en programmeren. Hij heeft ons laten zien hoe je moderne media kunt inzetten tijdens de lessen.

Vervolgens heeft Linda Vonhof van Social Media Wijs gesproken over jongeren en mediawijsheid. Zij heeft op basis van onderzoek en trends inzichtelijk gemaakt hoe jeugd gebruik maakt van sociale media. Na de pauze waren er twee verschillende sessies. Een sessie voor huidige gebruikers en een sessie voor de deelnemers die DIGIT-vo nog leren kennen. Gedurende het laatste half uur hebben we docenten Abe van den Ban en Renaldo Lakerveld een aantal vragen gesteld. Zij vertelden over hun ervaring met de implementatie van digitale geletterdheid op hun school. Lees ook: ‘In gesprek met docenten digitale geletterdheid Renaldo en Abe’.

Bekijk hier de presentaties:

Digitale Geletterdheid
Programmeren met Bots
Jongeren & Mediawijsheid

Reactie van één van de docenten:

“Het is een zeer waardevolle dag, ook doordat je met collega’s vanuit het hele land ideeën kunt uitwisselen en en geïnspireerd wordt voor het inzetten van digitale geletterdheid op school.”

Benieuwd naar de DIGIT-vo? Vraag nu een gratis proeflicentie aan.

We zien je graag weer op een van onze bijeenkomsten. Benieuwd wanneer de volgende bijeenkomsten voor digitale geletterdheid plaatsvinden?

Bekijk hier de agenda.

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.