#

Terugblik Informatica Inspiratiedag 2023

Vlak voor de meivakantie vond de Instruct Informatica Inspiratiedag 2023 plaats. Even leek het erop dat een gebroken bovenleiding bij de NS, gecombineerd met een aantal ongelukken op de weg roet in het eten ging gooien. Gelukkig is het de meeste docenten toch nog gelukt om op de plaats van bestemming, het Dyade Visma Onderwijs Experience Center in Utrecht, te komen.

Inspiratie

Esther van der StappenEsther van der Stappen, lector Digitale Didactiek bij Avans Hogeschool, hield een boeiende keynote over “AI in het onderwijs, kansen en risico’s”. Een thema waar we voorlopig nog niet over uitgepraat zullen raken. Gelukkig was er ook de mogelijkheid om met haar in gesprek te gaan tijdens de “Meet & greet” die later in het programma volgde.

Daarnaast waren interessante presentaties. Om te beginnen over “Git en GitHub” door Wouter van den Brink. Tim van Steenvoorden zette de aanwezigen gelijk aan het (denk)werk bij “Traceren en herschrijven van programma’s”.Tim van Steenvoorden Inspiratiedag

Adriaan Gijssen ging aan de slag met het PTA en gaf ook een presentatie over Fundament zonder Vakdocent. Jacqueline Nijenhuis-Voogt moest zich wegens ziekte afmelden, waardoor zij haar presentatie “Herkennen van algoritmen” helaas niet kon geven.

3i Award 2023

Belangrijk onderdeel van de Inspiratiedag is de uitreiking van de 3i Award. Deze gaat jaarlijks naar het beste profielwerkstuk, van HAVO- of VWO leerlingen, met een belangrijke informaticacomponent. Tijdens de pauzes presenteerden de leerlingen hun PWS aan de aandachtig luisterende docenten.

Aan het eind van de middag was de prijsuitreiking door jurylid Jeroen de Brouwer. Een spannend moment voor leerlingen, hun docenten en de meegereisde ouders.

1e prijs 3i Award 2023De eerste juryprijs werd uitgereikt aan Andreas van Oostrum van De Passie uit Wierden voor zijn PWS Synthurnus demo. Het ontwerp is een origineel idee; een synthesizer voor kinderen.

De publieks- en tevens vierde prijs ging naar Arco Voets en Jarmo Blankestijn, van de Gomarus Scholengemeenschap, voor hun PWS Slimme wekker. Het probleem wat met dit PWS wordt ‘opgelost’ is erg aansprekend: een wekker die je lesrooster kent en zorgt dat je op de juiste momenten gewekt wordt.

2e prijs winnaars 3i AwardDe tweede prijs ging naar Rick Vink en Aron Benschop van Gomarus Scholengemeenschap voor hun PWS “BlockBook”.

Jeroen Krijgsman, Riad Zaid en Bram Schumacher, werden derde met hun PWS “Niet-Euclidische Geometrie”.

De vijfde plek was voor Arco Lugthart, van het Driestar College, voor zijn PWS “Toekomstige Computers”.

Bijna naar huis

Buffet InspiratiedagHet buffet wat volgde op de prijsuitreiking zorgde ervoor dat alle aanwezigen nog even na konden praten en met een goed gevulde maag (na de file en met inmiddels gerepareerde bovenleidingen) weer naar huis konden gaan.

Beeldmateriaal

Frans Peeters maakte foto’s van de bijeenkomst (ook de foto’s uit dit bericht). Daarnaast biedt ook de aftermovie een (korte) terugblik.

Aftermovie informatica Inspiratiedag 2023

 

We kijken tevreden terug op een geslaagde dag waarin informatica, ontmoeting en inspiratie centraal stonden! Ben je er volgend jaar ook bij?

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.