#

Leerroute digitale geletterdheid binnen DIGIT-vo

In de leerroute van DIGIT-vo kun je als docent in één oogopslag zien in welke periode je welk domein kunt behandelen met de daarbij behorende onderdelen. DIGIT-vo is de complete online leerlijn voor het aanleren van digitale geletterdheid voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. De methode bevat een volledig pakket waarin alle leerdoelen voor het aanleren van digitale vaardigheden worden afgedekt.

Leerroute digitale geletterdheid

Om docenten op weg te helpen zijn er leerroutes, ofwel een lesplan digitale geletterdheid uitgewerkt voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. In de leerroute kun je als docent in één oogopslag zien in welke periode je welk domein kunt behandelen met de daarbij behorende onderdelen. De leerroutes bieden vmbo- en havo/vwo- docenten structuur en houvast voor de rest van het schooljaar.

Met welke leerroute ga jij aan de slag?

DIGIT-vo Leerroute 2022-2023

Download leerroute onderbouw vo

Extra onderdelen binnen DIGIT-vo

Voor de leerroutes zijn de leerlijnen van SLO als uitgangspunt gebruikt. Digitale geletterdheid is het geheel van Basiskennis ICT, Informatievaardigheden, Mediawijsheid en Computational Thinking. De onderdelen Projecten en E-lab zijn optioneel binnen DIGIT-vo, maar oh zo leuk om te doen met jouw leerlingen! Hierin leren jouw leerlingen onderdelen uit de verschillende domeinen te combineren. Zo gaan ze aan de slag met video’s bewerken of het programmeren van de micro:bit.


Meer weten over digitale geletterdheid in het voortgezet onderwijs?

De ervaring is dat het vak digitale geletterdheid er vaak even bij komt. Stem daarom een goed plan af en geef digitale geletterdheid de benodigde aandacht.

Vraag een vrijblijvend videogesprek aan of ervaar zelf via een proeflicentie welke mogelijkheden DIGIT-vo biedt.


Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons op Linkedin en Twitter.

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.