#

Workshop micro:bit op locatie als online te volgen

In het najaar (verwacht november) organiseert Instruct de workshop micro:bit voor docenten die graag aan de slag willen met het project uit E-lab van DIGIT-vo. De workshop is zowel op locatie als online te volgen. Docenten die niet in de gelegenheid zijn om deel te nemen op locatie kunnen zich hier online voor aanmelden.

Micro:bit

microbitDe micro:bit is de meest populaire en betaalbare microcomputer ooit. De BBC lanceerde die een paar jaar geleden in het Brits onderwijs. Misschien heb je al eens een middagje met een micro:bit wat eenvoudige dingen uitgeprobeerd, maar kun je wel wat extra ondersteuning gebruiken. Dan is de workshop micro:bit wat voor jou.

De micro:bit is onderdeel van het E-lab binnen DIGIT-vo. Met de micro:bit leren leerlingen uit het voortgezet onderwijs op een leuke, praktische en eenvoudige wijze de basisvaardigheden van het programmeren.

Programma workshop

De workshop vindt plaats bij Instruct in Bodegraven. Pauline Maas start de workshop met een stukje theorie achter de micro:bit. Na deze presentatie ga je praktisch aan de slag met de online omgeving makecode.com. Als je een micro:bit hebt is dat fijn, maar dit hoeft niet. Je doorloopt de quickstart kaarten die Pauline Maas heeft ontwikkeld voor haar project microbit101 (met 101 microbit projecten die gratis te bekijken zijn op microbit101.nl.). Je kunt haar alle vragen stellen en zij zal je door de oefeningen heen loodsen.

Na het praktische gedeelte laat Pauline nog heel veel leuke voorbeelden zien, hoe je betekenisvol aan de slag kunt gaan met de micro:bit binnen je lessen.

madecode.com

Nieuwsgierig geworden? Toon hier alvast je interesse in de workshop micro:bit.  Zoals eerder genoemd is de workshop zowel op locatie als online te volgen. De exacte datum maken we zo snel mogelijk bekend. Kun je om wat voor reden dan ook niet naar de workshop toe komen, maar wil je wel graag deelnemen? Geen enkel probleem. We sturen je een deelname link toe, zodat je hier niets van hoeft te missen.

workshop microbit pauline maasPauline Maas is naast auteur van de micro:bit lessen ook ICT docent aan de Koninklijke Visio, directeur van Stichting CodeKlas en eigenaar van 4PIP.

Ze verzorgt lezingen, workshops en geeft onder andere lessen in Computational Thinking.


Meld je alvast aan voor de workshop micro:bit.


INSTRUCT ACADEMY

Onze bijeenkomsten zijn inspirerend, leerzaam en interactief. De ontmoeting met vakgenoten staat centraal. Mogelijk heb je ook interesse in onze andere bijeenkomsten. Bekijk ze hier.

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.