#

Workshop Schakelingen en circuits

Workshop Schakelingen en circuits | di 2 juni | 13.30 16.30 uur

In verband met COVID-19 wordt de workshop Schakelingen en circuits verplaatst naar een nader te bepalen datum. Meer informatie volgt. 

Op dinsdag 2 juni, van 13.30 tot 16.30 uur, organiseren we op het hoofdkantoor in Bodegraven een workshop Schakelingen en circuits. De workshop zal worden gegeven door één van onze ontwikkelaars Nienke Lurvink.

Schakelingen en circuits is onderdeel van het domein Computational Thinking binnen de methode DIGIT-vo. Het project Schakelingen en circuits nodigt leerlingen uit om te spelen, te ontdekken én te leren.

Binnen het domein Computational thinking leren leerlingen hoe een computer denkt en hoe ze met behulp van een computer problemen kunnen oplossen. Tevens leren ze de basisvaardigheden over programmeren.

PROGRAMMA

We steken de handen uit de mouwen en gaan direct aan de slag met het maken van een aantal circuitdoosjes. Om te ervaren tegen welke problemen leerlingen aan kunnen lopen, is het nuttig om zelf aan de slag te gaan met de opdrachten. Daarnaast is het ook goed om eigenhandig te ondervinden hoeveel plezier de leerlingen aan de creatieve invulling van het onderwerp beleven.

workshop schakelingen en circuits nienke lurvink Nienke Lurvink is naast auteur DIGIT ook docent natuurkunde bij Openbaar Onderwijs Groningen en docent aan het Zernike College.

Ze geeft diverse workshops in Computational thinking.

 Meld je hier aan voor de workshop Schakelingen en circuits.


Instruct Academy

Onze bijeenkomsten zijn inspirerend, leerzaam en interactief. De ontmoeting met vakgenoten staat centraal. Mogelijk heb je ook interesse in onze andere bijeenkomsten. Bekijk ze hier.

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.