#

Online workshop door Pauline Maas over de micro:bit, basis

Online workshop micro:bit, basis | wo 13 mei | 14.30 – 15.30

Op woensdag 13 mei, van 14.30 tot 15.30 uur, organiseren we een online workshop over de micro:bit. Deze webinar zal worden gegeven door Pauline Maas.

De micro:bit is de meest populaire en betaalbare microcomputer ooit. De BBC lanceerde die een paar jaar geleden in het Brits onderwijs. Misschien heb je al eens een middagje met een micro:bit wat eenvoudige dingen uitgeprobeerd en toen gedacht: “Is dat het nu?”. In dat geval is het tijd voor dit Webinar.

De micro:bit is onderdeel van het domein computational thinking binnen de methode DIGIT-vo en DIGIT-po. Binnen het domein computational thinking leren leerlingen hoe een computer denkt en hoe ze met behulp van een computer problemen kunnen oplossen. Tevens leren ze de basisvaardigheden over programmeren.

Programma

Pauline Maas geeft je eerst een stukje theorie achter de micro:bit, hierna ga je praktisch aan de slag met de online omgeving makecode.com. Als je een micro:bit thuis hebt is dat fijn, maar dit hoeft niet. Je doorloopt de quickstart kaarten die Pauline Maas heeft ontwikkeld voor haar project microbit101 (met 101 microbit projecten die gratis te bekijken zijn op microbit101.nl.).

Je kunt haar alle vragen stellen en zij zal je door de oefeningen heen loodsen.

Na de worskhop laat Pauline Maas nog heel veel leuke voorbeelden zien, hoe je betekenisvol aan de slag kunt gaan met de micro:bit binnen jouw lessen.

Ben je nieuwsgierig geworden? Schrijf je hier nu in voor dit webinar op 13 mei.

workshop microbit pauline maasPauline Maas is naast ICT docent aan de Koninklijke Visio en directeur van Stichting CodeKlas ook eigenaar van 4PIP en auteur.

Ze geeft lezingen, workshops en geeft onder andere lessen in computational thinking.


Meld je alvast aan voor de workshop micro:bit.


INSTRUCT ACADEMY

Onze bijeenkomsten zijn inspirerend, leerzaam en interactief. De ontmoeting met vakgenoten staat centraal. Mogelijk heb je ook interesse in onze andere bijeenkomsten. Bekijk ze hier.

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.