#

DIGIT Online Escape Room

“De school is overgenomen door de meesterhacker. Hij heeft verschillende apparaten op het schoolnetwerk gehacked. Aan de leerling is het de taak om de school te redden; de apparaten weer online te krijgen en de meesterhacker te ontmaskeren.”

Leren mag best leuk zijn!

DIGIT is natuurlijk van zichzelf al erg leuk, maar per 1 januari hebben we een heuse Online Escape Room toegevoegd aan onze methode voor het basis- en voortgezet onderwijs! De Escape Room is een gratis uitbreiding op onze bestaande content en is direct voor klanten beschikbaar.

Dit spannende online avontuur waarbij je als leerling de school moet zien te redden van de meesterhacker, is bedoeld als speelse introductie in de wereld van digitale geletterdheid of als ‘energizer’ voor een stukje afwisseling. Leerlingen komen met de opdrachten en puzzels spelenderwijs in aanraking met Social Media, Informatievaardigheden, ICT-Basisvaardigheden en Programmeren. Is de leerling een beetje digitaal geletterd? Dan kan hij of zij de gehackte apparaten weer online krijgen. De school kan gered worden in 1,5 tot 3 uur en is in DIGIT-po met name geschikt voor groep 7/8 van het basisonderwijs. In DIGIT-vo is het vooral erg geschikt voor klas 1/2.

De Escape Rooms zijn tot stand gekomen dankzij een samenwerking met LMC voortgezet onderwijs en Jeugdtheater Hofplein (Theaterhavo) voor de DIGIT-vo Escape Room en IKC Het Balkon in Maassluis voor de DIGIT-po Escape Room. Wij willen ze hier enorm voor bedanken!

De Escape Room zien?

Dat kan! Vraag hier een proefaccount aan voor DIGIT-po of hier voor DIGIT-vo. Je kunt dan zelf de Escape Room eens spelen om te kijken of je zelf al een beetje digitaal geletterd bent!


Meer weten over digitale geletterdheid in het onderwijs?

DIGIT-po Logo DIGIT-vo DIGIT-Updater logo

 

 


Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons op Linkedin en Twitter.

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.