#

In gesprek met informaticadocent Kevin Krul

In de voorbereidingen op onze workshop op de I&I-conferentie 2019 sprak ik met Kevin Krul (32). Kevin is informaticadocent aan het Dr. Mollercollege in Waalwijk en in het bezit van een eerstegraadsbevoegdheid. Na zijn HBO informatica-opleiding is hij eerst gaan werken als full-stack Java ontwikkelaar. Tijdens zijn HBO opleiding volgde hij de minor educatie, om kennis op te doen van het onderwijs. Dat bleek goed te bevallen, want in de jaren daarna heeft hij aan de Universiteit Utrecht zijn eerstegraadsbevoegdheid behaald.

Software achtergrond

infrormaticadocent Kevin KrulDat Kevin een achtergrond heeft in de software blijkt uit zijn PTA. Daar staan geen hardwareprojecten in met een Arduino, Micro:bit of LEGO-EV3 robot. Dat soort projecten ligt hem niet. Liever is hij met de leerlingen bezig om mooie software te ontwikkelen.
Hierbij staat de kwaliteit van de code voorop. Een mooi voorbeeld maakte ik mee tijdens zijn les. Een leerling stelde een vraag over de margin van een HTML-element. De leerling had dit element de classname a gegeven. Kevin zei “ik help je pas als je dat element een logische classname gegeven hebt”.

Fundament Informatica gebruikt Kevin voornamelijk voor de theorie uit het kernprogramma. De lessen en opdrachten over software maakt hij zelf. Hoewel Fundament actueel is, zijn er in softwareland altijd nieuwe ontwikkelingen die hij zijn leerlingen wil meegeven. Een voorbeeld hiervan is de CSS Flexbox lay-out, “dat mis ik in de HTML-module van Instruct“.

Blij met kwaliteitsimpuls

Nascholing, workshops of conferenties bezoekt Kevin alleen als er echt nieuwe onderwerpen gepresenteerd worden. De afgelopen jaren bezocht hij enkele 3i workshops, waarin delen van het nieuwe examenprogramma zijn uitgelicht. Hij is erg blij met de kwaliteitsimpuls die het nieuwe examenprogramma aan het vak gegeven heeft. Echter gaan wat hem betreft de vernieuwingen nog niet hard genoeg. Hij blijft altijd op zoek naar nieuwe contexten en tools om de concepten uit het examenprogramma vorm te geven.

Op de I&I-conferentie 2019 heeft Kevin voor Instruct in een korte workshop verteld hoe hij iedere dag zijn leerlingen weet te boeien en uit te dagen.

Benieuwd naar die kwaliteitsimpuls en wil je een kijkje nemen in het kernprogramma en de keuzethema’s in Fundament? Vraag hier een proefabonnement aan.

Eerder verschenen in deze reeks:

Wil je ook in de rubriek ‘In gesprek met informaticadocent …‘? Stuur een mail naar [email protected].


Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons op Linkedin en Twitter.

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.