#

Onmisbare vaardigheden voor leerlingen én leerkrachten

De afgelopen maand hebben scholen een enorme ontwikkeling doorgemaakt met betrekking tot het afstandsleren. Dit leren op afstand vraagt om digitale vaardigheden van zowel docenten als de leerlingen. Het zijn onmisbare vaardigheden. Uit onderzoek blijkt dat er nog flinke stappen gezet kunnen worden.

Het ECP benadrukt de volgende speerpunten voor verdere verbetering van digitale geletterdheid en de noodzaak van deze onmisbare vaardigheden in de Monitor digitale geletterheid PO 2019:

  • Het benadrukken van de noodzaak. Dit is de afgelopen weken zichtbaar geworden.
  • Meer planmatig werken op schoolniveau is belangrijk. Ons advies, stel bijvoorbeeld een coördinator digitale geletterdheid aan. Lees hier meer tips en adviezen.
  • Verbetering van de ICT-voorzieningen op scholen. Leerlingen hebben ook devices nodig om te kunnen oefenen.

Artikel digitale geletterdheid PO Management

Lees hier het volledige artikel op PO Management

Weten hoe je digitale geletterdheid implementeert op jouw school? Lees ook eens ‘Digitale geletterdheid, hoe doe je dat?’ en download daar onze whitepaper met Tips voor implementatie.


Meer weten over de methode DIGIT voor digitale geletterdheid en het aanleren van digitale vaardigheden voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs? Bekijk wat de methode DIGIT-po en DIGIT-vo voor jou en je leerlingen kan betekenen.

Logo DIGIT-voMaak kennis met de methode DIGIT-vo via een webinar. De webinars zijn ideaal; laagdrempelig en tijdsbesparend. Bekijk hier de data en meld je aan!


Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg ons op Linkedin en Twitter.

 

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.