#

Uitnodiging regiobijeenkomst met VO-Digitaal

Op dinsdag 10 maart organiseren wij samen met VO-Digitaal (onze partner) een gratis regiobijeenkomst in Zoetermeer over diverse lesmethoden en ICT middelen in het voortgezet onderwijs.

Tijdens de regiobijeenkomst worden mogelijkheden getoond van de digitale lesmethoden voor muziek, geschiedenis en digitale geletterdheid. Daarnaast is er een informatiemarkt met diverse presentaties van CTouch en Iris Connect.


Programma 15.15 – 19.00 uur

15.15 – 15.30
Inloop met koffie/thee en lekkernij

15.30 – 16.15
Lezing over de implementatie van ICT in het onderwijs door: Patricia van Slobbe (bekend van het boek “Kleppen dicht/open”)

16.15 – 17.45  Geef inhoud aan de les met de methodes:

of  16.15 – 17.45

  • Volledige sessie DIGIT: Hoe implementeer je digitale geletterdheid op jouw school? Praktische tips en handvatten om digitale geletterdheid met de methode DIGIT inzetten. Over basiskennis-ICT, mediawijsheid, informatievaardigheden en computational thinking.

17.45 – 19.00
Informatiemarkt, hapje en drankje met presentaties van CTouch (interactieve touchscreens), de programmeerbare robots van STEAM-educatie.nl & B-Bot.nl en Iris Connect.

Locatie

Oranje Nassau College
Adres: Parkdreef 28, 2724 EZ Zoetermeer

Aanmelden

Meld je hier aan.


Meer informatie over de methode DIGIT-vo

Veel scholen zijn druk bezig de 21st century skills in hun onderwijs te integreren. Maar hoe doe je dat specifiek met het onderdeel digitale vaardigheden? Hoe maak je jouw leerlingen digitaal geletterd? Met DIGIT-vo maak je leerlingen digitaal geletterd volgens alle competenties die beschreven zijn in diverse rapporten over digitale geletterdheid in het voortgezet onderwijs. Daarnaast sluit DIGIT-vo aan op de komende curriculum-wijziging. Hierin digitale geletterdheid als nieuw leergebied wordt toegevoegd. DIGIT-vo is een volledige online methode voor het aanleren van alle  digivaardigheden waarmee je leerlingen direct voorziet in een stukje digitale zelfredzaamheid die ze zo goed kunnen gebruiken bij de start in de onderbouw.

Vraag hier kosteloos meer informatie en een proeflicentie aan.


Lees ook eens

‘Digitale geletterdheid, hoe doe je dat?’. Een artikel over hoe je digitale geletterdheid implementeert op jouw school.

Benieuwd naar hoe andere leraren digitale geletterdheid hebben toegepast voor hun leerlingen? Lees ook de volgende artikelen uit de rubriek ‘In gesprek met…’.

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.