#

88% van scholen heeft afstandsonderwijs op orde

Zo’n 88% van de scholen in Nederland heeft het onderwijs op afstand geregeld. Zo blijkt uit onderzoek van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS). Bij 11% van de scholen was de verwachting dit afgelopen woensdag af te ronden. Slechts 1% biedt geen afstandsonderwijs aan.

Afgelopen zondag, 15 maart, kondigde het kabinet aan dat scholen en kinderopvangcentra hun deuren sluiten vanwege het coronavirus. De aangekondigde maatregelen gelden voor alle scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo. Veel scholen, hoe digitaal ook, hadden niet de tools om onderwijs op afstand aan te bieden.

De noodzaak van digitaal onderwijs overduidelijk

De afgelopen dagen waren docenten hard bezig om uit te zoeken hoe ze invulling kunnen geven aan het online onderwijs. Inmiddels heeft 88% van de scholen een oplossing gevonden om hun leerlingen op afstand te blijven onderwijzen. De bereidheid van de docenten om leerlingen en studenten kwalitatief onderwijs te bieden op afstand is groot. Het belang van de kinderen staat voorop.


Instruct helpt bij afstandsonderwijs

Instruct zet zich graag in om docenten zo goed mogelijk te ondersteunen bij het lesgeven op afstand. Met het online lesmateriaal van Instruct kunnen de leerlingen en studenten direct aan de slag. Voor de aanvraag van licenties, bekijk deze pagina licenties aanvragen voor afstandsleren, stuur een e-mail naar [email protected] of bel met onze adviseurs. Wij helpen je graag!

Scholen kunnen nu tijdelijk kosteloos gebruik van de volgende digitale lesmethoden:

Mbo

Voortgezet onderwijs

We denken graag mee aan een passende oplossing. Neem contact op met onze adviseurs voor advies op maat.


Direct starten?

Met deze stappen ben je snel en direct opgestart:

1 Vraag hier licenties aan en geef een inschatting van de aantallen.
2 De adviseur neemt contact op om je account in te richten.
3 Aan de slag! Je kunt direct kosteloos aan de slag.
4 Volg een webinar (zie agenda hieronder) om alle ins en outs te leren kennen.

Vragen? Onze adviseurs staat voor je klaar via de telefoon, per e-mail of via een webinar.


Kennismaking via webinars

Instruct organiseert binnenkort diverse webinars zodat jij en je collega’s kennis kunnen maken met de online methodes en modules om effectief op afstand te werken. Wil je deelnemen? Geef je op door op de link te klikken en vul het formulier in.

Instruct

Instruct is meer dan een uitgeverij. Wij zijn een betrouwbare, betrokken partner in educatie.